ANASAYFA
TÜRKİYE
KÜRESEL
ÜLKELER
ÜLKELER
Geri
İNGİLTERE
ALMANYA
FRANSA
ABD
RUSYA
ÇİN
BÖLGELER
BÖLGELER
Geri
AVRUPA
ARAP DÜNYASI
ASYA
AFRİKA
LATİN AMERİKA
EKONOMİ
KÜLTÜR
YAZARLAR
×
ANASAYFA
TÜRKİYE
KÜRESEL
ÜLKELER
İNGİLTERE
ALMANYA
FRANSA
ABD
RUSYA
ÇİN
BÖLGELER
AVRUPA
ARAP DÜNYASI
ASYA
AFRİKA
LATİN AMERİKA
EKONOMİ
KÜLTÜR
YAZARLAR
YAZARLAR
AHMET BÜLBÜL
Münih Ludwig-Maximilians Üniversitesi’nde Siyaset Bilimi ana dalında, Hukuk Bilimi ve Yakın Doğu Kültür Tarihi, Türkoloji yan dallarında Lisans ve Yüksek lisans eğitimini aldı. 2007 yılında Yüksek lisans eğitimini “Avrupa Birliği ve Türkiye - Türkiye Avrupa Birliğine ait mi? Arka Plan ve Argümanlar” başlıklı Almanca teziyle tamamladı. Erciyes Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi ana bilim dalında “Başbakan Angela Merkel Dönemi Almanya’nın Ortadoğu Politikası” başlıklı doktora tezi ile 2019 yılında doktora ünvanını aldı. Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde ders veren Bülbül’ün akademik çalıştığı alanlar arasında Alman Siyaseti ve Dış Politikası, Ortadoğu, Türk-Alman İlişkileri, Türk Dış Politikası, Avrupa Birliği ve Uluslararası Hukuk yer almaktadır. Bu konularda farklı dergi ve kitaplarda birçok yayını bulunmaktadır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
AHMET EKREM KAYA
1987 yılında Ankara’da doğdu. Lisan ve yüksek lisans eğitimlerini Marmara Üniversitesi İktisat bölümünde tamamladı. Doktora çalışmasını uzun süre araştırma görevlisi olarak bulunduğu Gebze Teknik Üniversitesi’nde tamamladı. Makro iktisat ve parasal iktisat konularıyla ilgilenen Kaya, halen İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finans bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapıyor.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
ALİ SAFA KARTAL
1988 senesinde doğdu. Liseyi Saint-Benoit Fransız Lisesi’nde okudu. Lise eğitimi sonrasında Sorbonne Hukuk Fakültesi’ne kabul aldı. İki yıl eğitim aldıktan sonra buradaki eğitimini yarıda bırakıp Marmara Üniversitesi İktisat bölümünde eğitimine devam etti. İktisat Tarihi anabilim dalında Osmanlı’daki ilk Fransız elçiliği üzerine yaptığı çalışması ile yüksek lisansını tamamladı. Marmara Üniversitesi’nde halen devam ettiği doktora eğitiminde Osmanlı klasik döneminde kapitülasyon politikaları üzerine araştırma yapmakta.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
ALİ YAVUZ POLAT
Lisansını Bilkent Endüstri Mühendisliği’nde, yüksek lisans eğitimini Boğaziçi İktisat bölümünde tamamladı. Daha sonra A.B.D’de Johns Hopkins Üniversitesi’nden Ekonomi bölümünden Master derecesi aldı. Doktora derecesini İngiltere’de asistan olarak görev yaptığı Leicester Üniversitesi’nden aldı. Şu anda Abdullah Gül Üniversitesi, Ekonomi Bölümü’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yapmaktadır. Çalışma alanları; Davranışsal Ekonomi, Finansal Ekonomi ve Ekonomi Teorisi’dir.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
BURAK YETİMOĞLU
1991 yılında İstanbul’da doğdu. Eğitim hayatına 2014 yılına kadar İstanbul’da devam etti. Lisans eğitimini İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde bitirdi. YLSY bursu kapsamında Fransa'da 1.5 yıl dil eğitimi aldı. Yüksek Lisans için Fas'ta bulundu. Çift diploma programı kapsamında Sciences-Po Aix Fakültesi'nde Yüksek Lisansını tamamladı. Halen Uluslararası Rabat Üniversitesi’nde doktora çalışmalarına devam ediyor. İlgi alanları, Kuzey Afrika, Fas , Dini Kurumlar, Fransa İslamı ve Fransa’da yaşayan müslüman azınlıklardan oluşmaktadır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
DİREN DOĞAN
Lisans derecesini 2016’da Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı’ndan “Bölgesel İhtilaflar Bakımından Güney Çin Denizi ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin Bölge Politikaları” başlıklı tez çalışmasıyla mezun oldu. Doktora eğitimi esnasında Tayvan Dışişleri Bakanlığı tarafından verilen “MOFA Taiwan Fellowship”i kazanarak 2021’de Tayvan’da araştırmalar yapmak üzere National Chengchi Üniversitesi’nin Tayvan Güvenlik Araştırmaları Merkezi’nde (TCSS) misafir öğretim üyesi olarak buldu. Aynı yıl
Uluslararası İlişkilerde Kaynayan Sular: Güney Çin Denizi
başlıklı kitabını yayımladı. 2020’den itibaren Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde görev yapmakta olan Doğan aynı zamanda NATO-AB ortaklığında kurulan Finlandiya merkezli Hibrit Tehditlerle Mücadele Mükemmeliyet Merkezi’nin (Hybrid-CoE) uzman havuzunun bir üyesi ve NATO Deniz güvenliği mükemmeliyet merkezi (MARSEC COE) kritik altyapılar projesinin akademik danışmanıdır. Çalışma alanları Asya Pasifik bölgesindeki güvenlik kompleksleri, Güney Çin Denizi ihtilafı, gri bölge stratejileri, kritik altyapılar ve hibrit tehditlerdir.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
ELNUR İSMAYIL
1979 doğumlu Elnur İsmayıl, lisans ve yüksek lisans eğitimini Uluslararası Hukuk ve Uluslararası İlişkiler alanında Bakü Devlet Üniversitesi’nde tamamladı. Azerbaycan’da devlet ve özel kurumlarda görev yaptıktan sonra, ikinci yüksek lisans eğitimini Barış ve Savaş Calışmaları üzerine Almanya’da tamamladı. Daha sonra Brüksel’de Avrupa Parlamentosu İnsan Hakları Komitesi’nde Rusya ve eski Sovyet ülkeleri üzerine Uzman Araştırmacı olarak görev yaptı.
Doktora eğitimini Almanya’nın Westfalya Wilhelms Münster Universitesi Uluslararası Güvenlik bölümünde tamamladı. Doktora sonrası calısmalarına Koc Üniversitesi ve Bükreş’te New Europe College’de devam etti. Almanya’da Münster Üniversitesinde ve Türkiye’deki üniversitelerde lisans ve yüksek lisans öğrencilerine seminerler vermiştir. Istanbul Medeniyet Üniversitesi'nde Dr.Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Türkiye’de 2014 yılından 2019 yılı sonuna kadar Bilge Adamlar Stratejik Araştırmalar Merkezi’nde (BILGESAM) Uzman Araştırmacı ve Araştırma Direktörü olarak görev yaptı.
Dış Politika ve Güvenlik konuları üzerine uzmanlaşmıştır. Ulusal ve uluslararası alanda bir cok rapor, makale ve kitapları bulunmaktadır.
Zaman zaman dış politika ve güvenlik konuları üzerine yerli ve yabancı TV’lerde yorumcu olarak da yer almaktadır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
EMRAH KAYA
Dr. Emrah Kaya, 2011 yılında Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek lisans derecesini 2014 yılında Süleyman Demirel Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde hazırladığı “Latin Amerika’da Sol Liderlerin Yükselişi ve Uluslararası Politikaya Etkisi: Venezuela-Bolivya Örneği” başlıklı teziyle aldı. Kaya, doktora derecesini de 2022 yılında aynı üniversitede hazırladığı “Terörle Mücadelede Müzakere Yöntemi: ETA-FARC-LTTE-PKK” başlıklı teziyle elde etti. “Terörizmle Mücadelede Müzakere Yöntemi: ETA-LTTE-PKK-FARC” (2022) adlı kitabı yayınlanan ve uzun süre düşünce kuruluşunda çalışan Kaya, Afganistan ve Irak da dahil olmak üzere farklı çatışma bölgelerinde saha araştırması yaptı. “Hugo Chávez’in Petrol Politikası ve ABD” (2014), “Afganistan Barış Süreci: Küresel ve Bölgesel Aktörler” (2021) ve “Ripeness Levels and Their Relations with the Success of the Negotiation Method: CPP-NPA, TTP, IRA” (2023) başlıklı çeşitli akademik çalışmaları yayınlanan Kaya’nın başlıca araştırma alanlarını Latin Amerika, Orta Asya, terörizm ve barış süreçleri oluşturuyor.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
HAKAN AYDIN
2011 yılında Beykent Üniversitesi İ.İ.B.F. Uluslararası İlişkiler bölümünde lisans eğitimini tamamladı. 2013’te Harp Akademileri Komutanlığı Stratejik Araştırmalar Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Ana Bilim Dalı’nda yüksek lisansını bitirdi. Doktora eğitimini Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı. Halen Kırklareli Üniversitesi’nde Öğretim Üyesi olan Aydın, Afrika Araştırmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü görevini yürütmektedir.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
HAKAN ÇOPUR
1981 yılında İstanbul’da doğdu. Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Halkla İlişkiler bölümlerinden mezun oldu. Marmara Üniversitesinde Uluslararası İlişkiler yüksek lisansını yaptı. Bazı düşünce kuruluşlarında Türk dış politikası üzerine çalıştıktan sonra 5 yıl kamuda görev yaptı. 2015 yılından girdiği Anadolu Ajansı'nda 2018’den bu yana AA Amerika Haberleri Editörü olarak görevine devam ediyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
HAYATİ ÜNLÜ
Doktorasını Eylül 2019’da “Hindistan’da Hakim Parti Sistemi’nin Değişimi: Kurumsalcı Bir Analiz” teziyle İstanbul Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Siyaset Bilimi Anabilim Dalı’nda tamamlayan Ünlü’nün çalışma alanları, başta Hindistan olmak üzere Pakistan, Afganistan ve İran coğrafyalarına dair karşılaştırmalı siyasal kurumlar, devlet-toplum ilişkileri, milliyetçilik, siyasal partiler, güvenlik ve stratejidir. Milli Savunma Üniversitesi Müşterek Harp Enstitüsü Güvenlik ve Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalında Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmalarına devam eden Ünlü, aynı zamanda Türkiye Maarif Vakfı'nda Başkanlık Müşaviri olarak görev yapmaktadır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
HURİYE YILDIRIM ÇİNAR
Lisans ve Yüksek Lisansını Uluslararası İlişkiler alanında Akdeniz Üniversitesinde tamamlayan Yıldırım Çinar, Yüksek Lisans tez aşamasında Fransa’da Institut D’etudes Politique de Rennes’de bulundu. Doktora derecesini ise Kocaeli Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden aldı. Doktora tezinin başlığı “Sahraaltı Afrika’da Devlet İnşası ile Terörizm İlişkisi: Nijerya ve Boko Haram Örneği”dir. Yazar şu anda TASAM Afrika Enstitüsü’nde Eş Direktör olarak görev yapmaktadır.
İyi derecede İngilizce ve Fransızca bilen yazarın başlıca çalışma alanları Bölgesel Çalışmalar, Türkiye-Afrika İlişkileri, Afrika Çalışmaları, Afrika’da Güvenlik Meseleleri, Güvenlik Çalışmaları, Radikalizm ve Terörizmdir. Yıldırım Çinar, çok sayıda makale/kitap bölümü yanında
Afrika Politikası: 21. Yüzyılda Güvenlik, Refah ve Demokrasi Arayışı
ve
Küresel Aktörler ve Büyük Güç Rekabeti
başlıklı iki kitabın editörleri arasında yer almaktadır. Bunların dışında yazar, Afrika meselelerine yönelik olarak ulusal ve uluslararası basında yer almaya ve çeşitli projeler üzerinde çalışmaya devam etmekte.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
HÜSAMETTİN ASLAN
Lisansını Kamu Yönetimi, yüksek lisansını Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, doktorasını da Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında ihtisas etmektedir. Çalışma alanı Latin Amerika, Ortadoğu ve Kuzey Afrika alanlarıdır. Prof. Dr. Mim Kemal Öke danışmanlığında yazmış olduğu “Brezilya’nın anatomisi ve Lula da Silva ile R.T. Erdoğan hükümetlerinin karşılaştırılması” tezi, Sosyal Bilimler Tez yarışmasında 1. olmuştur. Bir süre Sao Paulo Üniversitesi’nde misafir araştırmacı olarak çalıştı. 2016-2017 yılları arasında Brezilya’da Yunus Emre Enstitüsü Sao Paulo müdürü olarak görev yaptı. Milat, Ortadoğu gazeteleri ve Gerçek Hayat dergisinde yüzlerce makale yayımladı. Halen İndependent Türkçe ve Gazete Damga’da köşe yazıları yayımlanmakta; TV ve Radyo programlarında aktüel siyaset ve dış politika konularında görüş beyan etmektedir.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
İSMAİL ERMAĞAN
Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim üyesi olan Prof. Dr. İsmail Ermağan, lisansını Bilkent Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi’nde, yüksek lisansını Hamburg Üniversitesi Sosyoloji ve Siyaset Bilimi Bölümlerinde yaptı. Ermağan doktora derecesini Erfurt Üniversitesinin Max Weber Yüksek Araştırmalar Merkezi’nde aldı. Başlıca çalışma alanları şunlardır: Avrupa Birliği entegrasyonu, Türkiye-AB ilişkileri, Türkiye-Almanya İlişkileri, Almanya’daki Türkler, Afrika, Latin Amerika ve Asya-Pasifik okumaları, göç ve göç yönetimi. Yurt içinde ve yurt dışında 70 civarında makalesi/kitap bölümü olan yazarın şu kitapları yayımlanmıştır: Almanya Türkleri’nin Uyum ve Ayrılım Eğilimleri; Avrupa Birliği ve Türkiye’nin Üyeliği: Türk Partilerinin ve Avrupa Parlamentosundaki Partilerin Politikaları; Türkiye’nin Yönü Avrupa Birliği’ne mi: Türkiye’de AB Şüpheciliği; Türkiye’deki Sivil Toplum Örgütlerinin AB Üyeliğine İlişkin Davranışları; 21. Yüzyılda Uluslararası İlişkilerde Yeni Trendler: İnsanımız İlk 10 Yolunda mı?; Dünya Siyasetinde Almanya 1-2; Dünya Siyasetinde Latin Amerika 1-2; Dünya Siyasetinde Afrika 1-8; Dünya Siyasetinde Doğu Asya.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
KADİR TEMİZ
2006 yılında Beykent Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi, İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü Siyaset Çalışmaları yüksek lisans programına başladı. 2010 yılında “Konfüçyanizm ve Alternatif Haklar Teorisi” başlıklı tezi ile yüksek lisans derecesi aldı. 2017 yılında Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü’nde “The Rise of China and the Middle East: Chinese Foreign Policy Towards Iran, Israel and Turkey, 2001- 2011. [Çin’in Yükselişi ve Ortadoğu: Çin’in İran, İsrail ve Türkiye’ye Yönelik Dış Politikası, 2001-2011]” başlıklı tezi ile doktora derecesi aldı. Çin Hükümet Bursu kapsamında Çin Halk Cumhuriyeti Peking Üniversitesi Uluslararası Çalışmalar Enstitüsü ve Şanghay Yabancı Diller Üniversitesi'nin Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde araştırmacı olarak bulundu. 2018 ve 2020 yıllları arasında İstanbul Şehir Üniversitesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde çalıştı. Boğaziçi Üniversitesi Asya Çalışmaları Merkezi’nde araştırmalarına devam etmektedir. Halen İstanbul Medeniyet Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Uluslararası İlişkiler Bölümü'nde Çin Dış Politikası ve Uluslararası İlişkileri, Doğu Asya Siyaseti ve Çin’in Ortadoğu ülkeleri ile ilişkileri gibi konularda ders vermektedir.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
M. METİN BAŞBAY
Metin Başbay’ın araştırmaları gelişen ülkelerde hükümet politikalarına ve özelde maliye politikalarına odaklanmaktadır. 2018’den bu yana TRT World Araştırma Merkezi’nde araştırmacı ve Londra Üniversitesi-SOAS’da öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi'nden Ekonomi ve Sosyoloji alanlarında lisans derecesine, Cambridge Üniversitesi’nden ekonomi alanında yüksek lisans derecesine sahiptir. Maliye Politikaları ve Ekonomik Büyüme konulu doktorasını Cambridge Üniversitesi'nde tamamlamıştır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
MEHMET ÇAĞATAY ABUŞOĞLU
Doktora derecesini Anadolu Üniversitesi'nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler üzerine alan Abuşoğlu'nun başlıca çalışma alanları Grand Strateji, ABD Dış Politikası, Ortadoğu ve Orta Asya'dır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
MUHAMMED YAKUP İNAN
G. Research Assistant, Qatar University
m.inan@qu.edu.qa / m.yakupinan@gmail.com
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
MURAT YİĞİT
Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Dr.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
MUSTAFA TÜTER
Lisans eğitimini İstanbul Bilgi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde tamamladı. Doktora derecesini Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden aldı. Daha sonra Çin’de Shandong Üniversitesi’nde ikinci bir doktora tez çalışmasını tamamladı. Jeopolitik, Çin dış politikası, ekonomi güvenliği ve teknoloji, savunma ve ulusal güvenlik gibi konular üzerine çalışmaktadır. İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde bir süre Öğretim Üyesi olarak bulunan Tüter, şu an TürkMedya şirketinde editör olarak çalışmaktadır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
NEBAHAT TANRIVERDİ YAŞAR
Tunus, Libya ve Mısır başta olmak üzere Kuzey Afrika ülkeleriyle ve Türkiye'nin Afrika ile ilişkileri üzerine çalışmalar yapan Nebahat Tanrıverdi Yaşar, Berlin ve Ankara merkezli serbest bir araştırmacıdır. 2015 yılından itibaren bağımsız araştırmacı olarak çalışmalarına devam eden Tanrıverdi Yaşar, Ortadoğu Araştırmaları Merkezi’nde (ORSAM) araştırmacı (2010-2015), Berlin'deki Alman düşünce kuruluşu SWP’nin Uygulamalı Türkiye Araştırmaları Çalışmaları (CATS) Programında IPC-Stiftung Mercator misafir araştırmacı (2020-2021) ve CATS konuk araştırmacısı (2022-2023) olarak çok sayıda çalışmalar gerçekleştirmiştir.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
NECATİ ANAZ
İstanbul Üniversitesi, Siyasal Bilgiler Fakültesi, Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu. Wilmington Üniversitesi, Kamu Yönetimi bölümünde yüksek lisans yaptı. Doktorasını siyasi coğrafya ve popüler jeopolitik alanında Oklahoma Üniversitesi, Coğrafya ve Çevresel Sürdürülebilirlik bölümünde tamamladı. Daha sonra Necmettin Erbakan Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümü ile Polis Akademisi Uluslararası Güvenlik bölümünde öğretim üyeliği yaptı. Hâlen, İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Doç. Dr. Anaz, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde siyasi coğrafya, uluslararası ilişkiler, uluslararası güvenlik, popüler jeopolitik, yumuşak güç ve elektoral coğrafya alanlarında yayınlar yapmaktadır. Anaz, Diaspora Temsil Sistemi kitabının yazarıdır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
NECMETTİN ACAR
Mardin Artuklu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü başkanıdır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
ÖMER AKYILDIZ
Marmara Üniversitesi iktisat mezunu olan Ömer Akyıldız, yüksek lisansını İngiltere'de Leicester Üniversitesi'nde tamamladı.
Doktora çalışmalarını Marmara Üniversitesi İktisat Tarihi kürsüsünde sürdürmekte, Trakya Üniversitesi'nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
ÖMER TAŞGETİREN
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünde öğretim üyesi. Doktorasını Georgia State üniversitesinde tamamlayan Taşgetiren, siyasal düşünceler tarihi, demokrasi teorisi, liberalizm konularında araştırmalar yapmakta ve bu konularda dersler vermektedir.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
SABİR ASKEROĞLU
Lisans öğrenimini Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Uluslararası İlişkiler bölümünde tamamladı. Aynı üniversitenin Uluslararası İlişkiler bölümünde yüksek lisans yaptı. İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden doktora derecesini aldı. Çeşitli düşünce kuruluşlarında görev yaptı. Askeroğlu’nun araştırma alanları, Rus dış politikası, Avrasya ve Ortadoğu'dur. Askeroğlu,
Rusya'nın Büyük Güç Olma Stratejisi
kitabının yazarıdır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
ŞEYMA KIZILAY
2016 yılında Erciyes Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünden mezun oldu. Yüksek lisans derecesini 2019 yılında Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda sunduğu “Uluslararası İlişkilerde Ulus İnşası Bağlamında Irak Örneği” başlıklı teziyle aldı. Doktora eğitimine Uludağ Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Anabilim Dalı’nda devam eden Kızılay, tez aşamasındadır. Çeşitli akademik çalışmaları bulunan Kızılay, farklı platformlarda çok sayıda analiz de kaleme almıştır. İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilen Kızılay Ortadoğu çalışmalarına yoğunlaşmakla birlikte başlıca çalışma alanları arasında Afganistan, Pakistan, ontolojik güvenlik ve terörizm/güvenlik bulunmaktadır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
ŞÜKRÜ MUTLU KARAKOÇ
Lisans eğitimini Marmara Üniversitesi’de, yüksek lisansını İstanbul Medeniyet Üniversitesi’nde tamamladı. Doktorasını İstanbul Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünde yaptı. Karşılaştırmalı siyaset, siyasi sistemler, siyaset sosyolojisi, Türkiye siyaseti ve muhafazakar siyaset konularıyla ilgileniyor.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
UBEYDULLAH ADEMİ
Northwestern Üniversitesi Siyaset Bilimi alanında doktora öğrencisi ve istatistik alanında yüksek lisans öğrencisidir. Çalışmaları milliyetçi hareketler, siyasal rejimlerde temsil ve şiddet ve hesaplamalı sosyal bilimler alanlarına odaklanmaktadır. Boğaziçi Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümü ve Tarih bölümleri mezunudur.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
ÜMİT NAZMİ HAZIR
Moskova’daki Higher School of Economics (HSE Üniversitesi)’de Siyaset Bilimi ve Bölge Çalışmaları bölümünde doktora adayıdır. Hacettepe Üniversitesi Uluslararası İlişkiler bölümünde ve Rusya Halkların Dostluğu Üniversitesi Siyaset Bilimi bölümünde yüksek lisans eğitimi aldı. Lisan eğitimini Ege Üniversitesi ve Polonya’daki Bialystok Kamu Yönetimi Okulu’nda Uluslararası İlişkiler alanında gerçekleştirdi. Rus Devlet Beşeri Bilimler Üniversitesi’nde Rus dili eğitimi aldı. Moskova’da Sputnik Haber Ajansı’nda gazeteci, Polonya’da Accenture şirketinde data analist, Rus Devlet Beşeri Bilimler Üniversitesi’nde misafir öğretim görevlisi ve Moskova’daki HSE Üniversitesi’nde asistan olarak çalıştı. Prag’da Uluslararası İlişkiler Enstitüsü, Varşova’da Doğu Çalışmaları Merkezi adlı düşünce kuruluşlarında ve Rusya Dışişleri Bakanlığı Diplomasi Akademisi’nde misafir araştırmacı olarak bulundu. Uluslararası hakemli dergilerde İngilizce ve Rusça dillerinde yayınlanmış akademik makaleleri bulunuyor. Ayrıca Kafkasya, Doğu Avrupa ve Rusya Federasyonu içerisinde saha çalışmaları gerçekleştirdi. İngilizce ve Rusça bilen Ümit Nazmi, Rusya ve Avrasya üzerine çalışmalarına şu anda Moskova’da devam etmekte ve NTV’de Rusya ile ilgili değerlendirmelerde bulunmaktadır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
YASİN ACAR
1981 yılında Denizli-Acıpayam Kelekçi kasabasında doğdu. Atatürk Üniversitesi İktisat bölümünden 2003 yılında mezun oldu. Adnan Menderes Üniversitesi İktisat bölümünde yüksek lisansını yaptı. 2015 yılında İngiltere'de Warwick Üniversitesi Ekonomi bölümünden doktora derecesini aldı. Halen Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İİBF Mali İktisat Anabilim Dalında görev yapmaktadır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
YAŞAR AYDIN
Sosyoloji ve ekonomi dalındaki lisans ve yüksek lisans eğitimini Hamburg ve Lancaster Üniversitelerinde tamamladı. Doktorasını Hamburg Üniversitesi’nden aldı. Uluslararası ilişkiler, jeopolitik, Türk ekonomisi ve dış politikası, milliyetçilik, göç ve diaspora konuları üzerinde çalışan Aydın’ın, bilimsel makaleleri dışında üç telif kitabı bulunuyor. Halen, German Institute for International and Security Affairs (SWP)/ Centre for Applied Turkey Studies (CATS) bölümünde görev yapmakta, Alman ve Türk gazetelerine yorumlar yazmaktadır.
DEVAMI
|
TÜM YAZILARI
Site ziyaret deneyiminizi iyileştirmek için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye
Çerez Politikası
sayfamızdan erişebilirsiniz.
X